Zatvori
Poslovni Puls
04/07/2012

Grčka očekuje još dublju recesiju: Pad BDP-a mogao bi iznositi golemih 6,7 posto!

Predstavnici Europske unije, Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Središnje europske banke (CEB) stigli su u utorak u Atenu kako bi obavili prvu kontrolu grčkih financija prije dolaska samih čelnika tzv. Trojke, doznaje se iz grčkog ministarstva financija. Zadaća im je provjeriti u kojoj su mjeri provedene obećane reforme....

O izvješću međunarodnih kontrolora ovisi hoće li Grčka dobiti novu financijsku pomoć te hoće li aktualni program štednje biti prilagođen stanju u zemlji, čemu se nadaju predstavnici nove vladajuće koalicije.

Nova grčka vlada je na proteklim parlamentarnim izborima pobijedila s obećanjem da će s predstavnicima međunarodne zajednice ponovno pregovarati o modalitetima dogovorenog programa štednje s ciljem da se ublaže socijalne posljedice strogih mjera stezanja remena.

Vlada Antonisa Samarasa očekuje produžetak rokova za provođenje reformi do kraja 2016., kako bi zemlja došla do daha.

Novi zamjenik grčkog ministra financija, Christos Staikuras danas je pak izjavio kako Grčkoj prijeti dodatno produbljivanje recesije. Staikuras je tako rekao kako se ove godine očekuje pad gospodarstva od 6,7 posto, a ne od 4,5 posto koliko je iznosila ranija prognoza Centra za planiranje i ekonomska istraživanja (KEPE).

Izvor: PoslovniPuls/HRT

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram