Zatvori
Poslovni Puls
30/06/2012

Fondovi - tjedni pregled: Dobitnik tjedna Ilirika JIE sa porastom od 2,04 posto

Proteklog je tjedna četrdeset i pet od ukupno osamdeset i devet fondova zabilježilo porast vrijednosti udjela...

Najuspješniji dionički fond protekloga tjedna bio je Ilirika JIE koji je porastao za +2,04 posto a slijedi ga Ilirika Azijski tigar sa porastom od +1,73 posto. Najveći pad kod dioničkih fondova, imao je fond PBZ I-Stock kojem je vrijednost pala za -2,66 posto a slijedi ga NFD Aureus BRIC sa padom od -2,39 posto.

Najuspješniji kod mješovitih fondova bio je ZB global kojem je vrijednost udjela porasla za +0,31 posto, a slijedi ga HPB Global sa porastom od +0,12 posto. Najveći pad kod mješovitih fondova imao je fond PBZ Global fond koji je pao za -1,09 posto a iza njega je AC GBEM sa padom od -1,02 posto.

Najuspješniji obveznički fond je ZB bond kojem je vrijednost udjela porasla za +0,80 posto a slijedi ga Capital One sa porastom od +0,24 posto. Fondovi sa negativnim rezultatom u ovoj grupi bili su Erste Bond (-0,13 posto) i HI-conservative (-0,09 posto).

Novčani fondovi imali su pozitivne rezultate a najuspješniji je bio Platinum Cash kojem je vrijednost udjela porasla za +0,69 posto, javlja hrportfolio.com.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram