Zatvori
Poslovni Puls
28/06/2012

LOŠE VIJESTI: Velika Britanija potonula u novu recesiju!

Aktivnosti u britanskom gospodarstvu smanjile su se u prvom tromjesečju za 0,3 posto, potvrdili su u četvrtak objavljeni službeni podaci, što znači da je Velika Britanija po drugi puta u četiri godine kliznula u recesiju...

Podaci statističkog ureda ONS-a pokazali su također da je gospodarstvo u posljednja tri mjeseca prošle godine zabilježilo dublji pad no što se prvobitno procjenjivalo, po stopi od 0,4 posto. Ekonomisti su očekivali da će ured potvrditi procjenu o njegovom padu za 0,3 posto.

ONS je zaključio da je britansko gospodarstvo u razdoblju od siječnja do kraja ožujka zabilježilo pad drugo tromjesečje zaredom, pri čemu su aktivnosti na godišnjoj razini pale za 0,2 posto, što je nešto jači pad no što je prvobitno procijenjeno.

Guverner britanske središnje banke (BoE) Mervyn King kazao je ovog tjedna da gospodarstvu prijeti opasnost klizanja u silaznu spiralu budući da poduzeća odgađaju ulaganja zbog neizvjesnih izgleda za svjetsko gospodarstvo.

Čini se da bi BoE mogao ubrizgati još novca u gospodarstvo već idućeg tjedna, a većina ekonomista očekuje da će ponovo pokrenuti program kvantitativnog ublažavanja monetarne politike kroz kupovinu državnih obveznica u iznosu od 50 milijardi funti.

Foto: photosfan.com

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram