Zatvori
Poslovni Puls
28/06/2012

Svjetsko tržište: Rast prodaje postojećih stambenih objekata u SAD-u, neizvjesno na tržištu obveznica...

Indeks potrošačkih cijena u lipnju u Njemačkoj usporio je s rastom u odnosu na svibanj...

Na godišnjoj razini potrošačke su cijene porasle za 1,7% (+1,9% u svibnju), što je nešto slabiji rast od očekivanja, dok su se na mjesečnoj smanjile za 0,1 posto. Narudžbe trajnih dobara u SAD-u u svibnju su porasle za 1,1% u odnosu na travanj, što je nešto snažniji rast od očekivanja. Prodaja postojećih stambenih objekata u SAD-u u svibnju je porasla za 15,3% na godišnjoj razini te za 5,9% na mjesečnoj razini, što je više od očekivanja.

Ponovno odbijanje razgovora o bilo kavom zajedničkom europskom izdanju na tržištima kapitala od strane njemačke kancelarke Merkel (uoči današnjeg početak sastanka čelnika eurozone) nije pomoglo španjolskim i talijanskim obveznicama. Međutim, i njemačke su obveznice zabilježile pad cijena, što je djelomično potaknuto i očekivanjima da će u slučaju produbljenja dužničke krize u eurozoni Njemačka snositi veći trošak. S druge strane, državne obveznice SAD-a zabilježile su rast cijena, ali razmjerno blag uz relativno skromnu potražnju na jučerašnjoj aukciji petogodišnjih obveznica, prenose RBA analitičari.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram