Iza nas je pozitivan tjedan u kojem je sedamdeset i šest od osamdeset i devet fondova ostvarilo porast vrijednosti udjela…

Kod dioničkih fondova pozitivne rezultate imali su NFD Aureus US Algorithm (+4,64 posto) i Raiffeisen World (+3,05 posto).  Najveći pad kod dioničkih fondova, imao je fond Prospectus JIE kojem je vrijednost pala za -2,19 posto a slijedi ga Erste Total East sa padom od -1,49 posto.

Najuspješniji kod mješovitih fondova bio je KD Balanced kojem je vrijednost udjela porasla za +2,25 posto, a slijedi ga HI-balanced sa porastom od +1,08 posto. Najveći pad kod mješovitih fondova imao je fond Erste Balanced koji je pao za -0,55 posto a iza njega je Allianz Portfolio sa padom od -0,25 posto.

Najuspješniji obveznički fond je OTP euro obveznički kojem je vrijednost udjela porasla za +0,74 posto a slijedi ga HPB Obveznički sa porastom od +0,47 posto. Niti jedan fond u ovoj grupi nije zabilježio pad vrijednosti a najmanje su porasli Capital One (+0,13 posto) i PBZ Bond fond (+0,15 posto).

Novčani fondovi imali su uglavnom pozitivne rezultate a najuspješniji je bio Erste Money kojem je vrijednost udjela porasla za +0,15 posto, piše hrportfolio.com.