Zatvori
Jasmin Hadzic
05/06/2012

Paul Krugman je američki ekonomist...i celebrity zvijezda u Europi!

Samo laike može čuditi Krugmanova popularnost na zloglasnoj "periferiji" eurozone...

Paul Krugman je poznati nobelovac, ekonomist, autor i bloger za New York Times. U doba recesije, velike nezaposlenosti i "neprijateljske" EU (na čelu s Njemačkom) koja poziva na neprestana odricanja i štednju - Španjolcima Krugmanovo pozivanje na ekonomski stimulus i "kraj štednje" dolazi kao melem na ranu. Salon donosi sjajnu reportažu o Krugmanovoj "većoj od života" popularnosti u Europi, a i sam Krugman očito je primijetio svoje "fanove" jer je postavio fotografiju pozadine autobusa u Španjolskoj na kojoj je postavljena reklama za njegovu knjigu.

Da, knjiga o ekonomiji se oglašava na autobusima!

Krugman ovih dana uživa rock'n roll tip popularnosti u Španolskoj i Grčkoj.

A ne sumnjamo da bi i mnogi Hrvati mogli pronaći riječi utjehe i razumijevanja u njegovim posljednjim javnim istupima na kojima ne govori o lijenim Grcima ili nesposobnim Španjolcima i Talijanima, već o dobro isplaniranoj ideji da se postojeća kriza oko nacionalnih dugova i deficita iskoristi za ukidanje pojedinih socijalnih beneficija.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram