Zatvori
Jasmin Hadzic
04/06/2012

Kakav šaljivac ovaj Berlusconi: Na Facebooku objavio da Italija treba napustiti eurozonu

Nagrada za najgoru ekonomsku "šalu" godine odlazi u ruke bivšeg talijanskog premijera Silvia Berlusconija...

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi ponovno se šali na vrlo neobičan način.

Ovaj put se nije "šalio" tjerajući plesačice da se oblače kao Barack Obama već je pokrenuo paniku u Italiji bizarnim komentarom na svojoj Facebook stranici.

"Moramo otići u Europu i odlučno reći da ECB treba početi tiskati novac. Ukoliko to ne želi, moramo napustiti eurozonu a ostati u EU, ili reći Njemačkoj ona mora napustiti eurozonu ako se ne složi s takvim rješenjem", osvanulo je preko vikenda na Berlusconijevoj Facebook stranici.

Kao da tržište nije već dovoljno u "stanju panike" - Berlusconijevi komentari pokrenuli su hrpu glasina oko eventualnog talijanskog izlaska iz eurozone, a talijanski analitičari odmah su posumnjali kako Berlusconi planirano unosi nemir u vladajuću koaliciju premijera Maria Montija godinu dana prije parlamentarnih izbora.

No, u nedjelju je Berlusconi napisao kako se samo "šalio".

"Shvaćanje šale kao prijedloga je svakako ozbiljna greška za svakog tko tvrdi da donosi političke novosti", objavio je Berlusconi jučer na Facebooku.

Berlusconi zbilja ima specifičan smisao za humor, to moramo priznati...

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram