Zatvori
Poslovni Puls
02/06/2012

Fondovi - tjedni pregled: Četrdeset i dva fonda u plusu

Četrdeset i dva od ukupno osamdeset i devet fondova protekloga tjedna ostvarilo je porast vrijednosti udjela. Kod dioničkih fondova na vrhu ljestvice su NFD Aureus New Europe (+2,01 posto) i Ilirika Bric (+1,13 posto)...

Najveći pad kod dioničkih fondova, imao je fond KD Victoria kojem je vrijednost pala za -3,38 posto a slijedi ga OTP indeksni sa padom od -2,68 posto.

Najveći porast kod mješovitih fondova zabilježio je Agram Trust kojem je vrijednost udjela porasla za +1,21 posto a slijedi ga AC GBEM sa porastom od +0,54 posto. Najveći pad kod mješovitih fondova imao je fond KD Balanced koji je pao za -0,99 posto a iza njega je Raiffeisen Balanced sa padom od -0,97 posto.

Najuspješniji obveznički fond je ZB bond kojem je vrijednost udjela porasla za +0,73 posto a slijedi ga HI-conservative sa porastom od +0,15 posto. Najveći pad kod obvezničkih fondova imao je Capital One kojem je vrijednost udjela smanjena za -0,28 posto a slijedi ga Erste Bond sa padom od -0,24 posto.

Novčani fondovi imali su pozitivne rezultate a najuspješniji je bio Platinum Cash kojem je vrijednost udjela porasla za +1,03 posto, prenosi hrportfolio.com.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram