Zatvori
Poslovni Puls
31/05/2012

Milanovićeva Vlada želi od Rijeke napraviti jednu od najvažnijih luka na Mediteranu

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić izjavio je da Vlada planira nastavak investicija i aktivnosti na području Rijeke i Primorsko-goranske županije, gdje je bio u posjetu...

Odnosi se to prije svega na povezivanje budućeg terminala s prometnicama u unutrašnjosti, željeznicama i državnim cestama, objasnio je Siniša Hajdaš Dončić.

Ubrzalo bi se ulaganje u infrastrukturu postojeće pruge, prije svega u unificiranost elektrifikacije, i gradnju drugog kolosijeka na dijelovima gdje je to moguće. Velik je izazov i gradnja nove prometnice D403 koja će povezivati kontejnerski terminal na Zagrebačkoj obali s unutrašnjosti. Njome bi Rijeka postala ono što treba biti - jedna od najvažnijih luka Mediterana.

Financijsku konstrukciju za D403 zatvorit će Hrvatske ceste. "Za ovu godinu imamo spreman novac za završetak projektne dokumentacije, a za fazu izgradnje imamo različite izvore financiranja", rekao je Hajdaš Dončić dodajući da ne isključuje mogućnost financiranja putem Svjetske banke ili EBRD-a. Naglasio je da se neće krenuti u izgradnju dok ne budu osigurani izvori financiranja te da je to jasna poruka svim direktorima poduzeća kojima upravlja ministarstvo. "Jamčim da ćemo naći sredstva za D403 i da će to će biti u skladu sa završetkom terminala", rekao je.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram