Zatvori
Poslovni Puls
26/05/2012

Fondovi - tjedni pregled: Dobitnik tjedna kod dioničkih fondova NFD Aureus US Algorithm

Četrdeset i šest od ukupno osamdeset i devet fondova protekloga tjedna ostvarilo je porast vrijednosti udjela...

Kod dioničkih fondova na vrhu ljestvice su NFD Aureus US Algorithm (+5,04 posto) i Ilirika Gold (+3,21 posto).  Najveći pad kod dioničkih fondova, imao je fond Erste Total East kojem je vrijednost pala za -3,59 posto a slijedi ga Erste Adriatic Equity sa padom od -2,09 posto.

Najveći porast kod mješovitih fondova zabilježio je Allianz Portfolio kojem je vrijednost udjela porasla za +1,02 posto a slijedi ga C-Premium sa porastom od +0,42 posto. Najveći pad kod mješovitih fondova imao je fond Erste Balanced koji je pao za -1,48 posto a iza njega je AC GBEM sa padom od -1,14 posto.

Jedini obveznički fond sa pozitivnim rezultatom je OTP euro obveznički kojem je vrijednost udjela porasla za +0,10 posto. Najveći pad kod obvezničkih fondova imao je PBZ Bond fond kojem je vrijednost udjela smanjena za -0,26 posto a slijedi ga Raiffeisen Bonds sa padom od -0,19 posto.

Novčani fondovi imali su pozitivne rezultate a najuspješniji je bio Platinum Cash kojem je vrijednost udjela porasla za +0,38 posto, prenosi hrportfolio.com.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram