Zatvori
Poslovni Puls
21/05/2012

Svjetsko tržište: Rast potrošačkih cijena u Njemačkoj, američke obveznice pod pritiskom...

Posljednji podaci o proizvođačkim cijenama u Njemačkoj, kao rani indikator rasta potrošačkih cijena, potvrdili su blaže pritiske na rast cijena pri proizvođačima tijekom travnja...

Naime proizvođačke cijene u prosjeku su porasle 0,2% na mjesečnoj odnosno 2,4% na godišnjoj razini.

Podaci s periferije eurozone potkrepljuju naša očekivanja da će Italija tijekom 2012. zabilježiti pad (od -1,8%). Naime, unatoč iznadočekivanom rastu industrijskih narudžbi na mjesečnoj razini (3,5%) iste su u odnosu na travanj 2011 zabilježili pad od 14,5 posto.

Njemački prinosi u petak su zabilježili blagi rast zadržavajući se ipak oko minimalnih razina, dok su se spreadovi i prinosi periferije tek blago smanjili pod utjecajem izjava visokih europskih političara o nužnoj zajedničkoj i brzoj reakciji na dužničku krizu.

S druge strane američke obveznice našle su se i pod pritiskom špekulacija o pretjeranoj korekciji prinosa u prošlom tjednu, ali i uslijed očekivanja ovotjednih aukcija dvogodišnjih, petogodišnjih i sedmogodišnjih obveznica (ukupno 99 mlrd dolara), prenose RBA analitičari.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram