Zatvori
Poslovni Puls
21/05/2012

Alexis Tsipras ipak nije tako hrabar: Priznao da ne želi vidjeti Grčku izvan eurozone

Nakon što je cijeli svijet počeo paničariti zbog mugućeg izlaska Grčke iz eurozone - riječi umirenja došle su od najneočekivanije osobe...

"Prisilan izlazak Grčke iz eurozone dovest će Europu u veliku opasnost", rekao je Alexis Tsipras, predsjednik ljevičarske stranke Syriza koja se protivi oštrim mjerama štednje u toj zemlji.

"Naš cilj nije ucjenjivati ili terorizirati, nego 'prodrmati' europske čelnike", rekao je za subotnje izdanje International Herald Tribunea. "Želimo ih uvjeriti da trebaju izmijeniti svoju politiku u Grčkoj, kao i u ostalim europskim zemljama, jer će u protivnom Europa biti dovedena u veliku opasnost", dodao je.

Syriza je na parlamentarnim izborima 6. svibnja neočekivano izbila na drugo mjesto sa 16,8 posto glasova, iza desno orijentirane Nove demokracije Antonisa Samarasa (18,8 posto glasova), učetverostručivši na taj način broj glasova u odnosu na izbore održane 2009.

Istraživanje javnog mišljenja provedeno prošli tjedan pokazalo je da bi na parlamentarnim izborima 17. lipnja ta stranka mogla osvojiti najviše glasova.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram