Zatvori
Poslovni Puls
18/05/2012

OPTIMISTIČNO: U Poreznoj upravi nadaju se da će naplatiti 25 milijardi kuna poreznih dugovanja

Gostujući u emisiji Hrvatskog radija Poligraf, ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović-Smiljanec izjavila je kako očekuje da će se od 51 milijarde kuna poreznih dugova, koji se pokušavaju naplatiti izmjenama Općega poreznog zakona, na kraju moći naplatiti polovina - oko 25 milijardi...

Ujedno, stat će se na kraj poduzetnicima koji su osnivanjem i po četrdeset trgovačkih društava lovili u mutnom. Oni će za neplaćena potraživanja odgovarati osobnom imovinom.

Inače, dosad je obrađeno 77.000 poreznih prijava i isplaćeno 143 milijuna kuna. U lipnju i zaboravnim poreznim obveznicima, koji su, namjerno ili slučajno, zaboravili predati svoju prijavu, stiže vijest iz Porezne uprave.

Najprije pozivi, a zatim i kazne za sve što su bili dužni prijaviti i uplatiti u državni proračun. Neki možda nisu znali, no bitno je da se odazovu pozivu za podnošenje godišnje porezne prijave, tad su i kazne malo drukčije, kažu u Poreznoj upravi.

Kazne iznose od 5.000 do 500.000 kuna.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram