Zatvori
Poslovni Puls
18/05/2012

Baš sjajno: Najveće globalne banke trebaju 566 milijardi dolara kako bi PREŽIVJELE

U najnovijoj analizi bonitetne kuća Fitch Ratings procjenjuje se kako će 29 najvećih globalnih banaka trebati prikupiti dodatnih 566 milijardi dolara novog kapitala kako bi zadovoljile nove standarde iz sporazuma Basel III...

Ukoliko se odluče standarde doseći "raspuštanjem" imovine, morat će se odreći 5,5 bilijuna dolara vrijednih ulaganja do 2018. godine.

Ovaj dodatni kapital predstavlja povećanje od 23 posto u odnosu na ono što su banke imale na kraju 2011. godine te otprilike označava trećinu kombinirane godišnje zarade svih ovih banaka.

Valja naznačiti kako je Fitch prvi koji se pokušao uhvatiti u koštac s izračunom koliki će konkretno utjecaj imati Basel III reforma na banke. Iz agenciju napominju kako će 29 najvećih banaka morati zaobići značajne zapreke kako bi zadovoljile više standarde do 2018. godine, a oni se tiču omjera kapitalne zalihe i rizične imovine, piše FT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram