Zatvori
Poslovni Puls
17/05/2012

Ivan Jakovčić i Jamnica najavili poslovnu suradnju na proizvodnji bezalkoholnog pića "Gineta"

POVEZANE OBJAVE:

Bezalkoholno piće kojim će se Ivan Jakovčić baviti u svojoj poduzetničkoj budućnosti zove se "Gineta"...

Riječ je o vodi od smrikve ili smrički, a napitak se proizvodi u suradnji s Jamnicom. U srijedu se u proizvodnim pogonima ove tvrtke Gineta počela puniti, piše Glas Istre. Prvu Ginetu danas će i službeno javnosti predstaviti u porečkoj palači Pollesini, iako još uvijek obavlja funkciju župana, zbog čega se sve više govori o njegovom sukobu interesa.

Oni koji bolje pamte sjetit će se sličnog pića istog imena koje se početkom devedesetih pojavilo na tržištu u Istri. No, i za to Jakovčić ima obrazloženje. "Nemam ništa skrivati. Prošle sam godine otvorio tvrtku naziva Juniperus, po istrijanski smrikva, koja je osnovana s ciljem obnove sela Sveti Juraj, ali budući da sam najavio odlazak iz politike i povratak u poslovni svijet, tvrtku ću koristiti i za druge poslovne projekte. Svjestan sam činjenice da trebam poštivati Zakon o sukobu interesa, ali ne mogu nikog natjerati da popije piće koje sam kreirao ako to neće. Što se tiče tvrtke koju sam osnovao, dok sam na funkciji župana predao sam je na vođenje odvjetničkom uredu Alena Kalčića. Za vrijeme trajanja mandata župana neću imati nikakve prihode od prodaje Ginete, a nakon toga namjeravam osnovati zakladu Gineta koja će financirati kulturne i sportske projekte prvenstveno u Istri", kaže Ivan Jakovčić.

On je i osmislio kompletan marketing i odlučio se, kaže, za okus i miris napitka na temelju desetak recepata koje je Jamnica pripremila. Recept je inspiriran tim tradicionalnim istarskim pićem, ali je miris i okus prilagođen suvremenom potrošaču.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram