Zatvori
Poslovni Puls
16/05/2012

Ponijelo i premijera Milanovića: Sebe doživljavam kao političkog poduzetnika!

Čuvat ćemo socijalni model, ali sve se mora zaraditi pa i socijalna i sindikalna prava, poručio je premijer Zoran Milanović na obilježavanju Dana poduzetnika...

Premijer Zoran Milanovićje istaknuo da može shvatiti što znači biti poduzetnik te da bez poduzetničkog duha nema pomaka prema naprijed, no treba u tome biti reda.

Dodao je da je Vlada napravila neke poteze kako bi olakšala poduzetnicima, ali s druge strane sindikati stvaraju jak, ali razumljiv, pritisak za promjene.

"Ako nastavimo ovako kao dosad, uskoro nećemo imati za plaće", naglasio je premijer. Pretpostavka rasta, dodao je, je stvaranje novih vrijednosti, a kao uzor za Hrvatsku naveo je primjer država sjeverne Europe koje imaju jak socijalni model ali, kako je rekao, to je jako i inovativno kompetitivno društvo.

Predsjednik države Ivo Josipović je naglasio kako niti jedan od segmenata društva nije samostalni segment. "U doba krize anipoduzetnički duh jača. Ljudi traže krivce i najčešće im je netko drugi kriv. Sigurno je da izlaska iz krize i boljeg standarda nema bez bolje investicijske klime", rekao je Josipović.

Dodao je kako teza da se previše investira u zdravstvo i školstvo i druge javne djelatnosti nije točna, jer država izdvaja samo 20 posto BDP-a za razliku od prosjeka EU koji je 25 posto.

Ulaganje u znanost i obrazovanje sutra se vraća u gospodarstvo, zaključio je.

Predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca Ivan Ergović istaknuo je da smo okruženi dramatičnom antipoduzetničkom klimom te da se zbog populizma gradi loš odnos prema poslodavcima, a samo poduzetnici mogu ostvariti gospodarski rast, prenosi Vjesnik.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram