Zatvori
Poslovni Puls
15/05/2012

Svjetsko tržište: Snažan pad industrijske proizvodnje u eurozoni, njemački prinosi na novom minimumu

Podaci o industrijskoj proizvodnji u eurozoni jučer su negativno iznenadili tržište...

Industrijska je proizvodnja u ožujku zabilježila pad od 2,2% na godišnjoj razini te od 0,3% na mjesečnoj, što su slabiji rezultati od očekivanja.

Deficit na tekućem računu bilance plaćanja Francuske u ožujku se smanjio na 4,1 milijarde eura (s 5,3 milijardi eura u veljači). Konačni pokazatelji indeksa potrošačkih cijena u Italiji potvrdili su prve procjene rasta od 3,3% godišnje i 0,5% mjesečno.

Američki desetogodišnji prinos pao je na najnižu razinu u posljednjih sedam mjeseci nakon što su se intenzivirale špekulacije o grčkom napuštanju eurozone. Američke državne obveznice podršku su pronašle i u očekivanjima da će demokršćanska stranka njemačke kancelarke Angele Merkel izgubiti lokalne izbore u najmnogoljudnijoj saveznoj pokrajini Sjevernoj Rajni-Vestfaliji.

Njemački prinosi duž krivulje ponovno su dotaknuli svoj povijesni minimum (desetogodišnji ispod 1,44, a tridesetogodišnji 2,07 posto). Španjolski desetogodišnji prinos po prvi put u posljednji pet mjeseci premašio je 6,3 posto, prenose RBA analitičari.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram