Zatvori
Poslovni Puls
14/05/2012

Croatia Airlines, Adria Airways i Montenegro Airlines formiraju zajedničku aviokompaniju!?

Ministar pomorstva, prometa i infratrukture Siniša Hajdaš Dončić najavio je mogućnost stvaranja holdinga spajanjem Croatia Airlinesa (CA) i slovenske nacionalne aviokompanije Adria Airways, doznaje SEEbiz...

Dodao je da već postoje određena razmišljanja koja uključuju Croatia Airlines, Adria Airways i Montenegro Airlines dok JAT u početnoj fazi ne bi bio uključen.Također, ministar je potvrdio smanjenje broja članova Nadzornog odbora kao skoro imenovanje nove Uprave.

Zračni prijevoznici s područja bivše Jugoslavije morali bi se povezati ako žele preživjeti, a i preko 500 zrakoplovnih kompanija koliko ih je registrirano u Europskoj uniji osjetno je previše, iznio je prije nekoliko mjeseci glavni tajnik Europskog udruženja za zračni prijevoz (AEA) Ulrich Schulte - Strathaus.

"Činjenica je da je nekadašnje zajedničko jugoslavensko zrakoplovno tržište sada fragmentirano, a pojedinačni prijevoznici premali i neučinkoviti. Bilo bi potrebno regionalno rješenje. Regija bi trebala kompaniju koja bi djelovala globalno, pokrivala bi lokalne potrebe i povezivala se s inozemstvom preko međunarodnih zrakoplovnih čvorišta", rekao je Strathaus koji je nedavno o tome razgovarao s upravom slovenske zrakoplovne kompanije Adria Airways.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram