Zatvori
Poslovni Puls
12/05/2012

Fondovi - tjedni pregled: Trideset i dva fonda u plusu

Trideset i dva od ukupno osamdeset i devet fondova protekloga tjedna ostvarilo je porast vrijednosti udjela...

Najuspješniji dionički fond protekloga tjedna bio je HPB Dynamic kojem je vrijednost udjela porasla za +2,15 posto a slijedi ga fond KD Victoria sa porastom od +1,13 posto. Najveći pad kod dioničkih fondova, imao je fond Ilirika Gold kojem je vrijednost pala za -3,78 posto a slijedi ga NFD Aureus Bric sa padom od -3,75 posto.

Jedini dobitnik kod mješovitih fondova bio je HPB Global kojem je vrijednost udjela porasla za +0,67 posto. Najveći pad kod mješovitih fondova imao je fond AC GBEM koji je pao za -2,58 posto a iza njega je C-Premium sa padom od -1,89 posto.

Kod obvezničkih fondova najveći porast imali su HPB Obveznički (+0,23 posto) i OTP euro obveznički (+0,20 posto). Niti jedan obveznički fond protekloga tjedna nije zabilježio negativan rezultat.

Novčani fondovi imali su pozitivne rezultate a najuspješniji je bio Platinum Cash kojem je vrijednost udjela porasla za +0,27 posto, prenosi hrportfolio.com.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram