Zatvori
Poslovni Puls
11/05/2012

Po uzoru na Baracka Obamu: I naš "Zoki" istupio u korist istospolnih zajednica

Premijer Zoran Milanović otkrio je za Jutarnji list kako je Vlada pokrenula inicijativu za pripremu novog zakonskog okvira o istospolnim zajednicama oko kojeg očekuje dijalog sa predstavnicima seksualnih manjina, kao i stručnom i općom javnosti...

"Mislim da moramo ići korak naprijed, po uzoru na najnaprednije države svijeta. Davanjem jačeg civilnog pravnog uporišta istospolnim zajednicama nikome neće biti oduzeta stečena prava. Bit je stvari u tome da se određenom krugu ljudi, koji su također članovi naše zajednice, da određena veća pravna sigurnost. O tome moramo javno i transparentno razgovarati, jer ljudska prava su jednostavno ljudska prava", rekao je hrvatski premijer Zoran Milanović u razgovoru za Jutarnji list.

"To je elementarna društvena empatija i pristojnost, da ljude drugačije seksualne orijentacije od one većinske prihvaćate kao nešto normalno, kao nešto što je dio njih, kao nešto što nije usmjereno protiv nikoga", ustvrdio je Milanović.

Kakva će prava za istospolne parove SDP predložiti u Kukuriku Vladi zasad ne otkrivaju jer će o tome, budući da je riječ o osjetljivoj društvenoj temi, najprije provesti široku javnu raspravu.

Ono što je vjerojatno je to da u Hrvatskoj prava gay parova sigurno neće biti definirana Obiteljskim zakonom, čije se izmjene upravo pripremaju, već posebnim Zakonom o registriranom partnerstvu.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram