Zatvori
Poslovni Puls
10/05/2012

Zdravstveni turizam može znatno produljiti trajanje turističke sezone

Potrebno je još kvalitetnije promovirati projekte zdravstvenog turizma na domaćem i naročito inozemnom tržištu jer je riječ o turističkoj grani koja posluje cijelu godinu, zaključak je sjednice Zajednice zdravstvenog turizma pri HGK...

"Postoji znatan prostor za daljnje unaprjeđenje poslovanja za ovaj turistički segment, a zanimanje pokazuju inozemni poslovni partneri što svakako treba iskoristiti", poručila je Leila Krešić-Jurić, direktorica Sektora za turizam HGK.

Na sjednici se raspravljalo o aktualnoj problematici zdravstvenog turizma s posebnim naglaskom na promicanju zajedničkih interesa pred resornim ministarstvima (Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo turizma), HZZO-om i ostalim institucijama. U raspravi je istaknuto da „outsourcing“ nije univerzalni recept za rješavanje poslovnih problema, posebice u segmentu snižavanja troškova. Zakonski propisi ne reguliraju ovu djelatnost sveobuhvatno i precizno, pa je tako primjerice nejasan djelokrug rada.

Usklađivanje rada zdravstvenih ustanova provest će se u narednih šest mjeseci, a to je povod za održavanje sastanka s predstavnicima Ministarstva zdravlja na kojem će interese Zajednice zdravstvenog turizma pri HGK zastupati multidisciplinarna radna grupa. U što kraćem roku treba prikupiti sve planove razvoja specijalnih bolnica i toplica te ih predstaviti Ministarstvu turizma. Naglašeno je da bez daljnjih investicija nije moguće biti konkurentan u EU.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram