Zatvori
Poslovni Puls
10/05/2012

Poslodavci zabrinuti: Tko iz Porezne uprave "dila" podatke o najvećim dužnicima?

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) priopćila je kako pozdravlja i podržava aktivniji rad Porezne uprave na naplati svih poreza, no upozorava na kontinuirano javno objavljivanje povjerljivih i privatnih informacija iz postupaka Porezne uprave...

Time se, napominju, krše postojeći propisi, uzrokuje značajnu osobnu i materijalnu štetu pojedincima i tvrtkama te stvara atmosferu linča.

HUP-u smatraju kako je važno naglasiti da su porezni postupci, kojima posljednjih dana obiluju mediji, po svojoj namjeni redovni postupci Porezne uprave koji se provode, odnosno trebali bi se provoditi kontinuirano, a u svrhu redovite zakonske kontrole poreznih prijava pojedinaca i pravnih osoba. U tim postupcima u njihovoj suštini nema ničega senzacionalnog, niti novoga, nego su dapače dio redovitog funkcioniranja države.

"Kao što podržavamo i u okvirima naših mogućnosti inzistiramo na odgovornosti i profesionalnom ponašanju poduzetnika i poslodavaca, jednako očekujemo odgovornost i profesionalnost tijela javne uprave kad je riječ o obavljanju njihova posla uz diskreciju koju imaju pravo očekivati svi porezni platiše koji uredno podmiruju svoje obaveze", poručuju iz HUP-a.

U međuvremenu, pročulo se kako je vlasnik Agrokora Ivica Todorić u prvom trenutku namjeravao osobno otići u Poreznu, no zbog nekorektnog ponašanja (curenja informacija u medije), predomislio se i poslat će odvjetnika.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram