Zatvori
Poslovni Puls
08/05/2012

Baš zgodno: Kilogram "Vegete" u inozemstvu 40 posto jeftiniji nego u Hrvatskoj!

Prosječna cijena kilograma Podravkine vegete na stranim je tržištima čak 40 posto niža nego u Hrvatskoj, pokazuju prodajne analize koprivničke kompanije za prvi kvartal ove godine...

Prema financijskoj i količinskoj analizi prodaje vegete u prva tri mjeseca, kilogram Podravkina "sipkog zlata" u Hrvatskoj je u prosjeku stajao blizu 36 kuna, a na drugim tržištima oko 22 kune, prenosi Slobodna. Cijene su bez PDV-a i sličnog poreza u inozemstvu. Za krajnjeg potrošača u Konzumu, primjerice, kilogram vegete stoji 46 kuna.

U prvom kvartalu izvezeno je 5140 tona vegete, a u Hrvatskoj prodano je 560 tona. Na domaćem tržištu, tako, završi tek svaka deseta vrećica najprofitnijeg proizvoda koprivničke kompanije.

Inače, prodaja vegete ove je godine količinski pala za pet posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje. Na tržištu Hrvatske vegete se u tonama prodalo otprilike 2 posto manje nego lani, ali financijski ostvaren je rast prodaje od čak 8 posto. Razlog - drastično povećanje cijene. Dok je u prva tri lanjska mjeseca kilogram vegete u Hrvatskoj u prosjeku stajao 32,5 kune, ove se godine za kilogram mora izdvojiti blizu 36 kuna.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram