Zatvori
Poslovni Puls
07/05/2012

Svjetsko tržište: Mješoviti podaci s američkog tržišta rasta, pad PMI indikatora diljem eurozone...

Pokazatelji s američkog tržišta rada u petak su bili mješoviti...

U travnju je zaposlenost porasla za 115 tisuća, što je značajno ispod očekivanja tržišta, no stopa nezaposlenosti u istom mjesecu je zabilježila blagi pad od 0,1 postotni bod te je iznosila 8,1 posto. PMI indikator uslužnog sektora u travnju je na razini eurozone zabilježio blagi pad (na 46,9), što je odraz kretanja u najvećim gospodarstvima eurozone. Pri tome je u Italiji i Francuskoj indikator ispod 50 (42,3, odnosno 45,2), što pokazuje pad uslužnog sektora, dok je u Njemačkoj blago iznad 50 (52,2).

Pad PMI indikatora uslužnog sektora najvećih gospodarstava eurozone u petak je ponovno donio rast averzije prema riziku i snažniju potražnju za njemačkim obveznicama pri čemu se desetogodišnji prinos spustio na 1,58 posto. U SAD-u je manji rast zaposlenosti od očekivanja rezultirao rastom cijena na duljem kraju krivulje državnih obveznica, prenose RBA analitičari.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram