Zatvori
Poslovni Puls
04/05/2012

Svjetsko tržište: ECB zadržao kamatu na 1 posto, dobre vijesti s američkog tržišta rada...

U skladu s očekivanjima, ESB je na jučerašnjem sastanku zadržala referentni kamatnjak na 1%...

Proizvođačke cijene u eurozoni u ožujku su zabilježile godišnji rast od 3,3% te rast od 0,5% na mjesečnoj razini. Broj zahtjeva za naknade nezaposlenima u SAD-u tijekom prošla je dva tjedna ostvario veći pad od očekivanja tržišta. U prošlom tjednu broj zahtjeva za naknade novonezaposlenima smanjio se za 27 tisuća, a broj zahtjeva za naknade kontinuirano nezaposlenima u predzadnjem tjednu travnja smanjio se za 53 tisuće. ISM indikator uslužnog sektora SAD-a u travnju je pao na 53,5 (s 56 u ožujku), što je veći pad od očekivanja.

Uz mješoviti sentiment na tržištu, američke su državne obveznice jučer zabilježile vrlo slabe promjene. S jedne strane, pokazatelji s tržišta rada bili su pozitivni (pad zahtjeva za naknade nezaposlenima), no krajem dana objava pada ISM indikatora uslužnog sektora pogurala je cijene američkih obveznica prema gore i zadržala desetogodišnji prinos ispod 2 posto.
U Europi, u fokusu su bila izdanja Francuske i Španjolske. Uz solidan interes i veća izdanja od planiranih, prinosi su zabilježili pad. Cijene njemačkih državnih obveznica su porasle, no desetogodišnji prinos se i dalje nalazi na povijesno najnižim razinama, prenose RBA analitičari.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram