Zatvori
Poslovni Puls
02/05/2012

Pjevač Iron Maidena Bruce Dickinson u Walesu otvorio tvrtku za održavanje zrakoplova

Bruce Dickinson, pjevač metal senzacije "Iron Maiden" i kvalificirani komercijalni pilot, nada se da će otvoriti stotine novih radnih mjesta u Walesu pokretanjem tvrtke za održavanje zrakoplova, javlja HRT...

Naime, Bruce Dickinson je od velške vlade iznajmio golemi hangar u mjestu St Athanu i otvorio tvrtku Cardiff Aviation koja će se baviti održavanjem zrakoplova. St Athan je jedna od pet novih poduzetničkih zona u Walesu, službeno otvorenih za poslovanje prošli mjesec i specijaliziranih za industriju zračnog prometa.

Cardiff Aviation će održavati zrakoplove i velikim i neovisnim zračnim kompanijama, najavio je slavni pjevač. Osim što je svjetsku slavu stekao kao predvodnik kultnih heavy-metalaca Iron Maidena, Dickinson je poznat i kao komercijalni pilot. Leti već više od 20 godina. Do 2010. bio je zaposlen kao pilot Boeinga 757 u čarter kompaniji Astraeus.

Redovno je razvozio članove svoje grupe kada su išli na turneje, a priskakao je u pomoć britanskim državljanima koji su zaglavili u Libanonu tijekom sukoba Izraela i Hezbolaha 2006. i turistima blokiranima u Egiptu nakon propasti velikog turoperatora XL Airwaysa 2008.

Njegovim zrakoplovom nogometaši Glasgow Rangersa i Liverpoola putovali su na svoje međunarodne utakmice. Dickinson je izjavio da je pun entuzijazma i oduševljenja što pokreće novi biznis u južnom Walesu.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram