Zatvori
Poslovni Puls
01/05/2012

Zoran Milanović: Hrvatska mora svima osigurati pravo na poštenu plaću za pošten rad

Predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović 1. svibnja obilježio je u Ronjgima nedaleko od Rijeke, tradicionalnom okupljalištu lokalnog SDP-a...

Tamo je istaknuo da je osnovni cilj njegove vlade otvaranje novih radnih mjesta i oporavak gospodarstva. Milanović je uvjeren u uspjeh koji, kaže, neće biti brz, ali vjeruje da će  biti postignut u njihovu mandatu.

Svoju je čestitku premijer posvetio svima onima koji ne rade i nemaju posla te ostaju doma, a nadaju se i zaslužuju dostojanstven život. "Naš zadatak je težak zadatak da im osiguramo to temeljno pravo: poštenu plaću za pošten rad. To je sve što normalan čovjek želi i to je sve što normalna država i normalna politika mora osigurati", rekao je Zoran Milanović dodavši kako će sljedeće razdoblje biti teško baš kao i ostvarenje ovog zadatka. No, dodao je, ne treba se osvrtati na ono što je bilo.

"Prije nekoliko mjeseci preuzeli smo upravljanje zemljom opustošenom krizom, neprovođenjem reformi i ponašanjem zbog kojeg se danas vode sudski procesi. Prihvatili smo odgovornost koju su nam dali građani, svjesni da nema lakih rješenja i da nemamo puno izbora pri uvođenju reda u gospodarske, poslovne i radne odnose u zemlji. S tim ciljem, dužni smo donositi i teške odluke koje će se, uvjereni smo, samo u kratkom roku nepovoljno odraziti na već iscrpljeni standard građana. Vlada čini sve da stvori preduvjete za gospodarski rast koji je jedino jamstvo ne samo očuvanja radnih mjesta, nego i otvaranja novih. Razumijemo zamor i nestrpljenje hrvatskih građana od kojih se uvijek tražilo samo odricanje. S druge strane, svako daljnje odlaganje neugodnih poteza bilo bi ne samo neodgovorno, već i nepošteno i pogrešno, a naposljetku i neuspješno kupovanje vremena koje je već gotovo isteklo. Odlučni smo u tome da vratimo radniku i radu dostojanstvo i položaj koji zaslužuju, a hrvatsko gospodarstvo postavimo na zdrave temelje, kao jedini put do boljeg života svih, radnika, umirovljenika i onih koji svoje pravo na rad još nisu ostvarili ili su u ovim teškim godinama izgubili radna mjesta. Vjerujemo da u tome i dalje imamo vašu podršku", poručio je ranije danas Milanović u službenoj čestitci povodom 1. svibnja.

Izvor: Vlada.hr/PP/HRT, Foto: Vlada.hr

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram