Zatvori
Poslovni Puls
30/04/2012

NAPOKON: Europska unija odustaje od strategije štednje pod svaku cijenu

Čini se kako Europska unija unatoč protivljenju njemačke kancelarke Angele Merkel polako odustaje od strategije "štednje pod svaku cijenu"...

Europska komisija priprema plan ulaganja kojim bi se upotrijebilo 200 milijardi eura javnih i privatnih ulaganja kako bi se aktivirao gospodarski rast u Europi, piše španjolski list El Pais koji se poziva na europske izvore.

Plan je usmjeren na ulaganja vrijedna 200 milijardi eura u infrastrukturu, obnovljive energije i vrhunske tehnologije, piše dnevni list.

Europska unija se može odlučiti za dva puta financiranja. Jedan bi se oslanjao na Europsku investicijsku banku (EIB) i Mehanizam za europsku financijsku stabilnost (ESFS). Po drugoj opciji bi zemlje članice ubrizgale 10 milijardi eura u kapital EIB. Taj bi plan trebao biti podastrijet tijekom susreta šefova država i vlada EU koji se treba održati prije summita 28. i 29. lipnja, prenosi HRT.

Pročitajte još:

- Pročitajte kako je ljubljansko “Delo” majstorski opisalo postojeće turbulentno stanje u EU

- Nobelovac Joseph Stiglitz: Stezanje remena će izazvati potpuni kolaps europskih gospodarstava

Foto: Flickr

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram