Zatvori
Foto: Kao da Vlada ima svoj vlastiti novčanik mimo proračunskih sredstava...
Poslovni Puls
29/06/2011

Potpuno promašena logika Jadranke Kosor: Mi smo platili popis stanovništva, pa smo ga trebali prvi vidjeti!

Čini se da Jadranka Kosor i dalje u potpunosti ne razumije pravilno funkcioniranje državnih institucija u jednoj parlamentarnoj demokraciji, što Hrvatska navodno jest...

Jutros je Državni zavod za statistiku (DZS) objavio prve preliminarne rezultate popisa stanovništva, što se premijerki nije posebno svidjelo. Po njezinoj uvrnutoj logici DZS je podatke prvo trebao prezentirati HDZ-u i članovima Vlade, a tek onda običnim građanima.

"Državni zavod za statistiku je po našem mišljenju u Vladi, prvo te podatke trebao dostaviti Vladi, koja je platila popis stanovništva", izjavila je danas Jadranka Kosor.

Dva pitanja:

- Zašto bi Vlada trebala prva dobiti na uvid rezultate popisa? Kao da je riječ o super-povjerljivim podacima koji trebaju proći cenzorske škare prije nego što budu predstavljeni javnosti. Vlada očito smatra da je broj stanovnika u Zagrebu i Splitu neka vrsta državne tajne.

- Kako je to Vlada platila popis stanovništa? Na koji način? Zar Vlada RH ima neki vlastiti budžet koji se nalazi izvan proračunskih sredstava? Ah, zapravo i ima - onaj crni fond. Građani su platili ovaj popis stanovništva, pa ga valjda imaju pravo i prvi vidjeti. Sve ostalo je obično filozofiranje i lupetanje bez pokrića.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram