Zatvori
Foto: Srednji tečaj za petak iznosi 7,394268 kuna za euro...
Poslovni Puls
17/06/2011

Tržište novca: Blagi rast tržišnog tečaja EUR/HRK

Mjenjačnica.net na lokacijama Trešnjevački trg bb i Harambašićeva 6 (Maksimir) nudi najpovoljniji tečaj, besplatne informacije i konzultacije. Ako pronađete bolji tečaj od našega javite nam, a mi ćemo se potruditi da ga nadjačamo. Više informacija na našim web stranicama ili na (01) 3097 512.

Jučer su u prvom dijelu dana na svjetskim deviznim tržištima nastavili dominirati deprecijacijski pritisci na euro u odnosu na dolar...

Nakon što je trgovanje otvoreno na razinama blago ispod 1,42 dolara za euro, tečaj EUR/USD se do kraja dana spustio na 1,408 dolara za euro, gdje je pad tečaja i zaustavljen. Deprecijacijski pritisci na euro bili su posljedica neizvjesnog rješenja o drugom paketu pomoći Grčkoj uoči današnjeg sastanka Angele Merkel i Nicholasa Sarkozya. Tečaj EUR/USD je prema kraju dana ipak počeo rasti te je trgovanje zatvoreno na 1,421 dolara za euro.

Nemogućnost zemalja EU da se dogovore oko pomoći Grčkoj utječe i na tečaj eura u odnosu na franak, koji je jučer dosegnuo povijesni minimum kad je pao ispod 1,2 franka za euro. Zbog stabilnog oporavka Švicarske investitori sve više vjeruju švicarskom franku u usporedbi s jedinstvenom europskom valutom koja je opterećena fiskalnom krizom u perifernim članicama. Takva kretanja odrazila su se i na srednji tečaj CHF/HRK koji za danas iznosi 6,158 kuna za švicarski franak.

Domaće devizno tržište je u četvrtak bilo u znaku lagane deprecijacije domaće valute naspram eura. Trgovanje je započeto nešto iznad 7,400 kuna za euro da bi se uslijed povećane potražnje poglavito od strane bankarskog sektora, a unatoč početku priljeva turističkih deviza, razina trgovanja podigla iznad 7,410 kuna za euro. Srednji tečaj za petak iznosi 7,394268 kuna za euro.

 

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram