Zatvori
Poslovni Puls
03/03/2014

NovaTV prošle godine uprihodila više od 335 milijuna kuna

Prihodi tvrtke CME, vlasnika Nova TV Grupe, ostvareni poslovanjem u Hrvatskoj su u 2013. godini iznosili 61 milijun 864 tisuće dolara, što znači da su se povećali za 2 milijuna i 565 tisuća dolara u odnosu na 2012. godinu...

Porast je zabilježen i u zadnjem kvartalu 2013. u odnosu na zadnji kvartal 2012. godine, za milijun i 302 tisuće dolara. Operativni rezultat poslovanja u Hrvatskoj prije amortizacije, poreza i kamata je u 2013. godini bolji za 334 tisuće dolara u odnosu na godinu ranije.

Značajnija razlika je pri usporedbi četvrtih kvartala. Operativni rezultat poslovanja u Hrvatskoj prije amortizacije, poreza i kamata u zadnjem kvartalu 2013. je za 2 milijuna 991 tisuću dolara veći nego u istom razdoblju 2012.

"Iako je ovo bila financijski teška godina za kompaniju, ohrabreni smo napretkom koji postižemo u našim prioritetima. Osim toga, danas smo najavili seriju financijskih transakcija koja će značajno utjecati na potrebe likvidnosti naše kompanije, značajno poboljšati strukturu dospijeća naših kredita i usmjeriti nas k ostvarivanju pozitivnog novčanog tijeka od 2015. godine", izjavio je Michael Del Nin, glavni izvršni direktor CME-a.

"Naši rezultati u 2013. pokazuju da nastavljamo biti apsolutni tržišni lideri u smislu gledanosti u svim zemljama u kojima poslujemo i očekujemo da ćemo to i ostati u 2014. I dalje ćemo biti fokusirani na efikasnost našeg poslovanja identificirajući prilike za smanjenje programskih i operativnih troškova. Ali to neće negativno utjecati na naše vodstvo na tržištu u smislu gledanosti", rekao je Christoph Mainusch, glavni izvršni direktor CME-a.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram