Zatvori
Poslovni Puls
20/01/2014

Može li investicija iz UAE-a Srbiju izvući iz krize?

Mohamed Al Alabbar, predsjedavajući investicijske tvrtke Emaar properties iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), koja je u Dubaiju podigla najvišu zgradu na svijetu Burj Khalifa, predstavio je u Vladi Srbije projekt 'Beograd na vodi' u koji je spreman uložiti više od tri milijarde dolara...

Prezentaciji su prisustvovali vicepremijer Aleksandar Vučić, predsjednik srbijanskog parlamenta Nebojša Stefanović te članovi vlade. Projekt će voditi tvrtka Eagle Hills čije je sjedište u Emiratima i fokusira se na velike projekte na području nekretnina na međunarodnom tržištu.

Tvrtka Eagle Hills je, objavljujući početak radova, istaknula da se 'Beograd na vodi' realizira uz potporu Vlade Srbije i zahvaljujući jakim bilateralnim odnosima UAE-a i Srbije, nakon nedavnog posjeta Beogradu princa prestolonasljednika Emirata, šeika Mohameda Bina Zayeda Al Nahyana.

Eagle Hills očekuje da njihovi projekti pridonesu do pet posto domaćeg bruto proizvoda (BDP) u gradovima u kojima gradi svoje megaprojekte.

Projekt 'Beograd na vodi' obuhvatio bi obalni dio grada uz Savu prema ušću u Dunav, a činili bi ga u prvoj zoni ekskluzivni hoteli i najveći tržni centar u Srbiji. Druga bi zona obuhvatila gradnju kulturnih i sportskih objekata, a u trećoj bi bili komercijalni objekti.

Srbijanski vicepremijer Aleksandar Vučić ocijenio je da bi realizacija tog projekta, uz rast autoindustrije i poljoprivrede, značila siguran izlazak Srbije iz krize, prenosi HRT.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram