Zatvori
Poslovni Puls
06/01/2014

Srbijanski "kralj šećera" u Hrvatsku želi uložiti 100 milijuna eura

MK grupa, kompanija srbijanskog “kralja šećera” Miodraga Kostića, već nekoliko mjeseci pregovara s koprivničkom “Podravkom” s kojom se namjerava udružiti. Kostić, jedan od najbogatijih Srbijanaca, koji inače namjerava uložiti oko 100 milijuna eura u poslove u Hrvatskoj, izjavljuje kako su pregovori s “Podravkom” u završnoj fazi...

Novosadski tajkun, čija kompanija raspolaže s više desetaka hektara oranica u Vojvodini i Ukrajini, još je polovinom prošle godine, na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u glavnom gradu Vojvodine, izišao s idejom o udruživanju srodnih kompanija u regiji. Kostić je predložio stvaranje velike kompanije pod nazivom AMANP, što su početna slova kompanija koje bi se prema njegovoj ideji ujedinile - Agrokor, MK grupa, Atlantik, Nektar i Podravka.

"Zajednička kompanija imala bi jednu upravu i imala bi prihod od oko sedam milijardi eura i za nju bi vladao veliki interes. Ako se navrijeme ne opametimo, bit ćemo samo gledatelji u velikoj europskoj utakmici", kaže Miodrag Kostić.

Kostićeva spremnost da u Hrvatsku uloži 100 milijuna eura izgleda nevjerojatno kada se zna da bi to ulaganje bilo više od dva puta veće negoli su do sada srbijanski gospodarstvenici unijeli kapitala u Hrvatsku.

Prema nekim od posljednjih podataka srbijanski gospodarstvenici u Hrvatskoj su uložili četrdesetak milijuna eura, dok su ukupne investicije hrvatskih tvrtki, njih više od pedeset, realizirane u Srbiji u visini o oko 600 milijuna eura, pa tako ispada da su hrvatske tvrtke najznačajniji investitori u Srbiji, piše Slobodna Dalmacija.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram