Zatvori
Poslovni Puls
14/09/2015

Srbijanski tajkun kupio najluksuzniji slovenski hotel

Tvrtka Istrabenz turizam prodala je portoroški hotel Kempinski Palace, najluksuzniji hotel na slovenskoj obali, tvrtci Agra Holding AG koja je registrirana u Švicarskoj, a iza koje stoji MK grupa srbijanskog tajkuna Miodraga Kostića, objavili su slovenski mediji koji se pozivaju na neslužbene, ali pouzdane informacije...

Prema informaciji koju je objavila Slovenska televizija, za 100 posto dionica tvrtke Istrabenz turizam koja upravlja hotelom, Kostić će platiti 25 milijuna eura. Mediji procjenjuju kako je to malo s obzirom da je njegova gradnja i obnova prije nešto više od pet godina, kad je bio u vlasništvu u međuvremenu poslovno posrnulog Holdinga Istrabenz, stajala 90 milijuna eura.

Slovenski su mediji već nekoliko mjeseci nagađali da će Kostić kupiti hotel s pet zvjezdica u samom središtu Portoroža.

Kako se prenosi, ugovor je potpisan u četvrtak, a prodaja je dio plana poslovnog dezinvestiranja i smanjenja kreditnih opterećenja.

U Istrabenz turizmu navode da je prodaja dogovorena s bankama vjerovnicama koje su kreditirale gradnju hotela s pet zvjezdica, a među kojima je najviše kredita dala Hypo banka.

Uz poduzetnika iz Srbije kao zainteresirani kupci ranije su se spominjali investitori iz Rusije i Japana, ali s njima nije došlo do sporazuma, pa nisu dali ponudu.

O ponudama je stvarno odlučivala auustrijska Heta Asset, tvrtka koja vodi kreditna potraživanja Hypo banke, a potpisani ugovor moraju još odobriti sve banke vjerovnice, među kojima i slovenska "loša banka", državna institucija koja je preuzela loše kredite slovenskih banaka, prenose slovenski mediji.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram