Zatvori
Poslovni Puls
20/06/2013

Zbog globalnog zatopljenja Bangkok bi se mogao naći pod vodom!

POVEZANE OBJAVE:

Veći dio Bangkoka mogao bi poplaviti u idućih dvadeset godina ako globalno zatopljenje ostane na sadašnjoj stopi rasta - jer razina mora raste, a cikloni jačaju, priopćila je Svjetska banka u novom izvješću...

Plavljenje 40 posto tajlandske prijestolnice samo je jedan od desetaka negativnih učinaka koji bi se mogli dogoditi, kako je upozorila Svjetska banka sa sjedištem u Washingtonu, ako se temperatura poveća za dva Celzijeva stupnja, a to bi se, kako navodi, moglo dogoditi u idućih 20 do 30 godina.

Svjetska banka pod predsjedanjem Jima Yong Kima zauzela je agresivnije stajalište kako bi pokrenula akciju vezanu za klimatske promjene. Kim je rekao da je nemoguće baviti se problemom siromaštva, a ostaviti po strani učinke globalnog zatopljenja.

Ovo izvješće temelji se na prijašnjoj studiji Svjetske banke objavljenoj u studenome prošle godine koja pokazuje globalni učinak porasta temperature za 4 stupnja do 2100.

"Ovo izvješće daje vam mnogo opipljiviju procjenu toga što će se u stvarnosti dogoditi", rekla je Rachel Kyte, potpredsjednica banke za održivi razvoj, u izjavi za novinare prije objavljivanja izvješća, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram