Zatvori
Poslovni Puls
04/09/2012

Pustoš na Zagrebačkoj burzi: Promet u kolovozu pao za gotovo 30 posto!

Pregled trgovine na Zagrebačkoj burzi u mjesecu kolovozu svjedoči o topljenju pozitivnih strana srpanjske statistike...

Dok je u srpnju redovni promet dionicama bio za otprilike četvrtinu veći nego u lipnju, u kolovozu je došlo do njegovog smanjenja za -4%, dok je sveukupni promet gotovo -30% niži, čemu je ponajviše doprinio značajno manji blok-promet dionicama.

Dionički indeks CROBEX je mjesec započeo iznad 1.700 bodova, no na tim se razinama nije uspio zadržati te je konačan rezultat za oba dionička indeksa, i CROBEX i CROBEX10, na kraju mjeseca iznosio
oko -1%. Suzdržanost ulagatelja razvidna je i iz smanjenog prosječnog dnevnog prometa (-29,5%) i volumena (-59%), dok je tržišna kapitalizacija i ovoga mjeseca u porastu (+2%).

Najtrgovanija je u kolovozu bila dionica HT-a s prometom od 34,9 milijuna kuna, a u odnosu na srpanj cijena joj je pala za 2,5 posto, na 200 kuna. Po prometu slijedi dionica Diokija sa 12,3 milijuna kuna, a cijena joj je u odnosu na kraj srpnja porasla 36,1 posto, na 20,40 kuna. Treća na listi najtrgovanijih dionica je dionica Ine s prometom većim od 6,8 milijuna kuna i rastom cijene na mjesečnoj razini od 5,8 posto, na 4.101 kunu.
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram