Zatvori
Jasmin Hadzic
26/04/2012

Evo zašto sve više kineskih kompanija otvara tvornice širom SAD-a!

U posljednjih pet godina pojavio se zanimljiv trend kineskih kompanija koje otvaraju tvornice širom SAD-a...

Kako piše CNN, kineske kompanije otvaraju sve više proizvodnih pogona u SAD-u, ali ne zbog jeftine radne snage ili super-povoljnih uvjeta poslovanja, već kako bi izbjegle plaćanje skupih anti-dampinših tarifa koje američka vlada postavlja na uvozne proizvode koji se prodavaju ispod proizvodne cijene.

Prema službenom objašnjenju američkog Ministarstva trgovine - dampinške cijene nekih proizvoda iz Kine stvaraju nepoštenu prednost na tržištu.

I stoga Kinezi sve češće otvaraju tvornice u SAD-u, što je isplativije od plaćanja skupih kazni, napominje CNN. Velikoj većini kompanija iz Kine Sjedinjene Države su glavno izvozno tržište, pa je značajna i ušteda na troškovima prijevoza i goriva.

S druge strane, američke savezne države s deficitarnim proračunima raširenih ruku prihvaćaju nove ulagače iz Kine, nude povoljne porezne olakšice samo u nadi da će zaposliti što više Amerikanaca.

Pročitajte još:

- Kinezi M SAN-u dali besplatno zemljište kako bi izgradili tvornicu

- Kinezi u Koprivnici planiraju graditi tvornicu vrijednu 100 milijuna dolara!?

Foto: Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram