Zatvori
Uber Eats
Foto: Robert Anasch / Unsplash
PoslovniPuls
21/10/2024

Meta otpustila zaposlenike zbog bizarnog zloupotrebljavanja bonova za hranu

Meta je prošli tjedan otpustila oko dvadeset zaposlenika u uredu tvrtke u Los Angelesu zbog zloupotrebe bonova za hranu kroz duži vremenski period. Jedan od otpuštenih zaposlenika imao je godišnju plaću od 400.000 dolara.

Meta zaposlenicima daje bonove u iznosu od 20 dolara za doručak, 25 dolara za ručak i 25 dolara za večeru putem platformi Grubhub ili Uber Eats. Umjesto da koriste bonove od 25 dolara za kupnju večere koja bi im bila dostavljena u ured, neki zaposlenici Mete su, prema navodima Financial Timesa, odlučili kupovati stvari poput paste za zube i čaša za vino koristeći taj iznos. Drugi su naručivali večere da im budu dostavljene kući ili su spajali svoje bonove.

Zaposlenici koji su otpušteni redovito su zloupotrebljavali bonove, dok su oni koji su to činili rjeđe bili opomenuti, ali ne i otpušteni, piše Financial Times.

Zaposlenik Mete koji je zarađivao 400.000 dolara godišnje napisao je na anonimnoj platformi za razmjenu poruka da je otpuštanje zbog bonova za obrok bilo "nadrealno."

Meta je prošlu srijedu započela novi krug otpuštanja koji je utjecao na timove diljem Instagrama, WhatsAppa i Reality Labsa. Nije jasno koliko je ljudi pogođeno.

Meta je u svom drugom kvartalu krajem srpnja izvijestila o rastu prihoda od 22% na 39,07 milijardi dolara. U razgovoru s investitorima, izvršni direktor Mark Zuckerberg je rekao kako tvrtka "bilježi dobar rast" te da je Meta AI "na putu da postane najkorišteniji AI asistent na svijetu do kraja godine."

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram