Zatvori
Selfridges
Foto: Hert Niks / Unsplash
PoslovniPuls
08/10/2024

Arapi postaju suvlasnici legendarne britanske luksuzne robne kuće Selfridges

Javni investicijski fond Saudijske Arabije (PIF) postat će manjinski partner u britanskom lancu robnih kuća Selfridges nakon što je otkupio udio bankrotirane austrijske grupacije Signa, prenosi Bloomberg.

PIF će preuzeti 40% udjela u poslovima nekretnina i operativnim poslovima Selfridgesa, potvrdio je drugi suvlasnik, Central Group. Tajlandski maloprodajni konglomerat zadržat će 60% udjela, a dogovor uključuje nova ulaganja kako bi se ojačala financijska pozicija Selfridgesa.

Vrijednost ulaganja arapskog PIF-a nije objavljena.

"Zadovoljstvo nam je što surađujemo s Central Groupom u Selfridges Groupu, jednoj od najpoznatijih luksuznih robnih kuća u Europi," izjavio je Turqi Al-Nowaiser, voditelj odjela međunarodnih ulaganja u PIF-u. "Ova transakcija omogućuje Selfridges Groupu da učvrsti svoju poziciju kao vrhunsko maloprodajno odredište."

PIF je već držao 10% udjela u nekretninama Selfridgesa nakon što je austrijska Signa prodala dio poslovnog udjela.

Selfridges je osnovan 1908. godine od strane Harryja Gordona Selfridgea i najpoznatiji je po svojoj impozantnoj trgovini na londonskoj Oxford Streetu. Grupa upravlja s ukupno 18 robnih kuća u tri zemlje, uključujući Selfridges u Ujedinjenom Kraljevstvu, De Bijenkorf u Nizozemskoj te Brown Thomas i Arnotts u Irskoj.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram