Zatvori
Poslovni Puls
16/02/2015

Lorencin: Slogan "Full of life" je dobra poslovna odluka

Novi turistički slogan "Hrvatska, puna života" (Croatia, full of life) bio je jedna od tema emisije Hrvatskog radija Poslovni tjedan...

Ministar turizma Darko Lorencin rekao je kako je izbor upravo tog slogana jedna prava poslovna odluka. Struka ga je u velikom dijelu podržala, i bilo bi čudno da takav slogan ne naiđe na reakcije. Ponovio je kako je riječ o sloganu koji je pobijedio na javnom natječaju na kojem su sudjelovale svjetske marketinške agencije. S tim jednim proizvodom možemo brendirati sve ostale naše proizvode. Slogan govori kako je Hrvatska zemlja podobna za kvalitetan način života i ako je turisti kao takvu prepoznaju, ne vidi što bi u tome bilo sporno. Moramo razviti i podbrendove koji će biti sastavni dio naših kampanja za aktivni turizam, festivale, gastronomiju itd., rekao je ministar.

Ratomir Ivičić, čelnik Hrvatske turističke zajednice, rekao je kako je ovaj slogan odlično pogođen i da je tržište na njega dobro reagiralo.

Branko Bogunović iz konzultantske kuće Horwath Consulting rekao je kako je taj slogan posljedica cjelokupne marketinške strategije. Nema nikakve sumnje da je izabran najbolji slogan, međutim, Bogunović smatra da Hrvatska baš i nije puna života u kontekstu hrvatske turističke ponude.

Kristian Šustar, član Uprave HUP-a Zagreb te predsjednik Udruge hotelijera, kaže kako smo kontinuirano u jednom kontrastu. S jedne strane postoji snažan interes stranaca za Hrvatsku, oduševljenje prirodnim ljepotama, a s druge smo strane i dalje neinteresantni investicijskoj javnosti.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram