Zatvori
Tomislav Metelko
Foto: LinkedIn / Unsplash
PoslovniPuls
23/05/2024

KARIJERE: Tomislav Metelko je novi voditelj digitalnog tima CTA komunikacija

Tomislav Metelko novo je pojačanje tima CTA komunikacija na poziciji voditelja digitalnog marketinga.

Tomislav je svoj poslovni put započeo 2016. godine u startupu TasteAtlas da bi ubrzo ušao u medijski svijet prelaskom u tim projektnog menadžmenta portala Index.hr. Tamo je, u njegovim samim začecima, bio zadužen za marketing i razvoj Index Oglasa. Nakon Indexa, pridružio se timu Telegram Media Grupe (TMG) na poziciji community managera za portal Telegram.hr. U manje od četiri godine napredovao je do pozicije direktora digitalnih pretplata, na kojoj je rukovodio uvođenjem jedne od prvih medijskih digitalnih pretplata na hrvatskom tržištu. Tijekom rada u TMG-u sudjelovao je u nekoliko međunarodno nagrađenih native advertising kampanja, a zahvaljujući svojim dizajnerskim vještinama, dao je i značajan obol izgledu Telegramovog portala kroz više od 200 ilustracija.

Iz Telegram Media Grupe Tomislav prelazi na RTL Hrvatsku. Na poziciji voditelja Odjela za društvene mreže upravlja timom od desetak ljudi i koordinira portfeljom od nekoliko desetaka kanala na raznim društvenim mrežama, kao i njihovim oglašavanjem te kreiranjem komunikacijskih strategija.

Nakon RTL-a, u, prema vlastitim riječima, „malom odmaku od korporacija“, odlazi u samostalne vode te sudjeluje u strateškom planiranju, savjetovanju i egzekuciji digitalnih kampanja za klijente iz privatnog i javnog sektora. Ima iskustvo rada na desetak uspješnih političkih kampanja na lokalnim i parlamentarnim izborima u Hrvatskoj, kao i s domaćim i stranim klijentima iz raznih industrija, od sporta preko IT-a do kemijske industrije.

Uz poslovnu karijeru, Tomislav je aktivan u zajednici kao član Rotary kluba Zagreb Lenuci te je sudjelovao u organizaciji mnoštva manjih i većih humanitarnih projekata u Zagrebu i šire. Također je, kao strastveni Dinamovac, bio aktivni sudionik u demokratizaciji kluba te trenutno u GNK Dinamo obnaša dužnost potpredsjednika Odbora za članstvo pri Izvršnom odboru.

Uz studij na Pravnom fakultetu, gdje je uspješno sudjelovao na studentskim natjecanjima od Beograda do Londona, Tomislav je završio mnogobrojne edukacije i seminare s područja digitalnog marketinga, komunikacije i menadžmenta. Ponosni je alumnus Hansen Leadership Institute na University of San Diego u SAD-u te Akademije za politički razvoj.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram