Zatvori
Xbox konzola
Foto: Billy Freeman / Unsplash
PoslovniPuls
26/01/2024

Microsoft najavio masovne otkaze u gaming tvrtci koju je nedavno preuzeo za 69 mlrd. dolara

Microsoft je objavio da će otpustiti 1.900 zaposlenika u tvrtkama Activision Blizzard, Xbox i ZeniMax.

Najveći "udar" osjetit će zaposlenici u kompaniji Activision Blizzard, koju je Microsoft nakon višemjesečnog natezanja s tržišnim regulatorima, nedavno preuzeo za gotovo 69 mlrd. dolara.

"Prošlo je malo više od tri mjeseca otkako su se timovi Activisiona, Blizzarda i Kinga pridružili Microsoftu. Kako napredujemo u 2024. godinu, vođstvo Microsoft Gaminga i Activision Blizzarda predano je usklađivanju strategije i plana provedbe s održivom strukturom troškova koja će podržavati naš rastući posao", napisao je šef Microsoft Gaminga, Phil Spencer u internom dopisu zaposlenicima kojeg je objavio TheVerge.

Microsoft je ovog tjedna dosegnuo rekordnu tržišnu vrijednost od 3 bilijuna dolara, postavši druga tvrtka nakon Applea koja je premašila tu tržišnu valuaciju.

U siječnju je tehnološki div najavio smanjenje radne snage za 10.000 zaposlenika. Nakon toga, u srpnju su dodatno smanjili broj radnih mjesta za 1.000 u timovima prodaje i korisničke podrške.

Najnoviji val otpuštanja dolazi u trenutku kada je tisuće zaposlenika u tehnološkoj industriji već izgubilo posao ove godine i to u tvrtkama poput Google-a i Amazona.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram