Zatvori
PoslovniPuls
30/10/2023

Microsoft je postao najmoćnija gaming kompanija svih vremena

Nakon što su tržišni regulatori napokon pokazali zeleno svjetlo za preuzimanje Activision-Blizzarda, Microsoft je dobio puno pravo nazvati se najmoćnijom gaming kompanijom svih vremena. 

U usporedbi s posljednjom akvizicijom, preuzimanje izdavačke kuće Zen Max 2021. godine, bilo je povoljno, a Microsoftu je osiguralo prava na buduće nastavke popularnih gaming franšiza poput “Doom”, “The Elder Scrolls”, “Fallout”, “Starfield”, “Prey”, “Rage”, “Quake”, “Wolfenstein” i brojnih drugih.

Preuzimanje Activision-Blizzarda sada tvrtci iz Redmonda donosi globalne hit franšize poput “Call of Duty”, “Warcraft”, “Starcraft”, “Diablo”, “Overwatch” i “Guitar Hero”.

A kada se uzme u obzir da Microsoft već ima i vlastite asove iz rukama u gamingu poput “Age of Empires”, “Halo”, “Flight Simulator”, “Fable”, “Forza” i “Gears of War”, bilo kakav dodatni komentar zaista je i više nego suvišan.

Ukupno, Microsoft kontrolira čak 13 franšiza s prodajom većom od milijardu američkih dolara.

Velika očekivanja, kako od gaming zajednice, tako i od financijskih analitičara te ulagača, sada su uprta u najnoviji izdanak serijala “Call of Duty” - “Modern Warfare 3”, koji će biti prvo veliko lansiranje novog nastavka jedne Activison-Blizzard mega-franšize pod Microsoftom.

Iako nje poznato koliko Microsoft točno zarađuje na svom biznisu s videoigrama, njihova divizija More Personal Computing, koja uključuje Xbox i videoigre, u posljednjem kvartalu uprihodila je 13,7 mlr. dolara, što predstavlja rast od 3 posto u odnosu na prošlu godinu.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram