Zatvori
Reuters logo
Foto: Thomson Reuters
PoslovniPuls
16/01/2024

Reuters razmatra licenciranje svog sadržaja AI platformama

Kanadska kompanija Thomson Reuters razmatra mogućnost licenciranja dijela svog sadržaja tvrtkama koje razvijaju alate za generativnu umjetnu inteligenciju, izvijestio je Bloomberg.

Izvršni direktor tvrtke izjavio je da je Thomson Reuters "otvoren" za suradnju s pružateljima velikih jezičnih modela, ili LLM-ova.

"Razgovarali smo s nekoliko tih pružatelja", rekao je izvršni direktor Reutersa Steve Hasker za Bloomberg.

Thomson Reuters nudi proizvode u različitim sektorima, od svojeg alata za pravna istraživanja, Westlaw, do svoje divizije za vijesti i medije, Reuters. Podaci kojima tvrtka raspolaže mogli bi biti posebno korisni za tvrtke poput OpenAI, Microsofta ili Googlea koje razvijaju generativne AI modele.

Neki medijskih tvrtki, uključujući vlasnika Business Insidera, njemačkog Axel Springera, već su potpisale licencne ugovore s AI platformama. Partnerstvo Axela Springera s OpenAI uključit će sadržaj iz izdanja poput Business Insidera, Politica i Bilda u rezultate ChatGPT-a, zajedno s pripisivanjem priče i poveznicama na izvorne članke. I Apple pregovara s nekim izdavačima vijesti kako bi dobio pristup sadržaju što bi ojačalo njihove napore u stvaranju konkurentne AI tehnologije.

S druge strane, New York Times je u prosincu podnio tužbu protiv Microsofta i OpenAI-a, tvrdeći kako imaju dokaze za "nezakonitu upotrebu Timesovog rada za stvaranje proizvoda umjetne inteligencije koji mu konkuriraju."

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram