Zatvori
Unity x Weta Digital
Foto: YouTube
PoslovniPuls
29/11/2023

Preko noći propalo 1,6 mlrd. dolara teško ulaganje u kompaniju Petera Jacksona

Proizvođač istoimenog game engine-a, Unity, najavio je seriju otkaza i zatvaranje divizije Weta Digital nakon što je odlučio prekinuti suradnju s Weta FX-om, tvrtkom u vlasništvu glasovitog redatelja Petera Jacksona. Otkaz će dobiti 265 zaposlenika, ukupno 3,8% Unityjeve radne snage, izvještava Reuters.

Podsjetimo, u prosincu 2021., Unity je stekao dio tvrtke Weta Digital Petera Jacksona, uključujući "alate, proces, tehnologiju i inženjerski kadar" u poslu ukupne vrijednosti od 1,625 milijardi dolara. Preostali dio Weta Digital ostao je u vlasništvu Jacksona i preimenovan je u Weta FX, zadržavajući pritom sporazum o korištenju alata i usluga tvrtke Weta Digital.

Ovaj potez Unityja nazvan je "resetiranjem tvrtke", s fokusom na osnovnu djelatnost razvoja igara. Unity također planira smanjiti broj svojih globalnih, zatvarajući urede na 14 lokacija, uključujući Berlin i Singapur. Tvrtka će poticati zaposlenike da češće rade od kuće, najavljeno je.

Vijesti dolaze u ionako turbulentno vrijeme za Unity, nakon što je kompanija pokušala uvesti nepopularnu naknadu za izvođenje kako bi povećala svoje prihode. Reakcija na tu najavu rezultirala je protivljenjem razvojnih inženjera diljem industrije videoigara, oštrim padom cijene dionica te je prisilila izvršnog direktora Johna Riccitiella na otkaz.

Zaposlenici Unityja već su se suočili s otkazima ove godine, pa je tako 8% Unityjevih zaposlenika otkušteno u svibnju ove godine, što je tvrtka nazvala nužnim korakom "radi većeg rasta".

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram