Zatvori
John Riccitiello
Foto: Steve Jennings/Getty Images/TechCrunch
PoslovniPuls
10/10/2023

Bivši čelnik EA napustio vodstvo Unityja nakon debakla s naplatom instalacija

Samo mjesec dana nakon što je popularni Unity, jedan od najkorištenijih engine-a u industriji videoigara, pokušao svojim korisnicima "uvaliti" novi model naplate instalacija, stiže vijest kako je prvi čovjek kompanije, John Riccitiello "umirovljen" po vlastitom zahtjevu.

Riccitiello, veteran industrije, napušta Unity nakon devet godina. Prije toga proveo je šest godina na čelu velikog američkog izdavača Electronic Arts (EA).

"Uvjeren sam da je Unity dobro pozicioniran da nastavi nadogranju svoju platformu, dodatno ojača svoju zajednicu kupaca, developera i partnera te se fokusira na ciljeve rasta i profitabilnosti", rekao je novi, privremeni CEO Unityja, James M. Whitehurst. "Radujem se bliskoj suradnji s upravnim odborom i našim talentiranim globalnim timom kako bismo provodili našu strategiju, i očekujem glatku tranziciju."

Pod Riccitiellom, Unity je postao jedan od najkorištenijih alata u industriji digitalne zabave, a proširio je svoje prisustvo i u drugim kreativnim industrijama.

Ipak, veliki otpor pružen je posljednjoj Riccitiellovoj inicijativi da tvrtka počinje naplaćivati svaku instalaciju videoigara koje koriste Unity kao svoj pokretač. Iako je tvrtka ubrzo odustala od kontroverzne ideje, čini se kako je sve bilo previše za Riccitiella koji napušta Unity, ali još uvijek nije najavio gdje planira nastaviti svoju karijeru.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram