Zatvori
LinkedIn
Foto: Greg Bulla / Unsplash
PoslovniPuls
03/11/2023

LinkedIn dosegnuo impresivnih milijardu korisnika

Poslovna društvena mreža LinkedIn, koja je pokrenuta 2002. godine, ovih je dana postigla impresivan milestone - naime, dosegnula je brojku od milijardu korisnika širom svijeta. Ovaj uspjeh potvrđuje LinkedIn kao ključnu platformu za povezivanje profesionalaca i razmjenu poslovnih prilika u digitalnom dobu, poručuju iz kompanije.

LinkedIn je osnovao Reid Hoffman s ciljem da omogući profesionalcima širom svijeta da se povežu, razmjene iskustva i prilike za zapošljavanje. Platforma je prvobitno počela kao mreža za pohranu životopisa, ali se ubrzo razvila u mnogo više od toga. Danas LinkedIn omogućuje korisnicima da dijele svoje vještine, profesionalne interese, sadržaj i da se povežu s kolegama i potencijalnim poslodavcima.

Unatoč impresivnom broju korisnika, LinkedIn se suočava s raznim izazovima. Konkurencija na tržištu profesionalnih mreža raste, a platforma mora nastaviti evoluirati kako bi ostala relevantna.

LinkedIn se od 2016. godine nalazi u vlasništvu Microsofta, koji je tada za popularnu društvenu mrežu platio 26,2 mlrd. dolara.

Uz objavu vezanu uz dostizanje brojke od milijardu korisnika, predstavljeno je uvođenje novih alata temeljenih na umjetnoj inteligenciji. AI pomoćnik za traženje posla dostupan je od sada pretplatnicima na LinkedIn Premium i djeluje poput chatbota. Njegova svrha je olakšati korisnicima pronalazak odgovarajućih poslovnih prilika i natječaja, poboljšati popunjavanje profila te pružiti podršku u isticanju njihovih vještina u potrazi za zaposlenjem.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram