Zatvori
LinkedIn
Foto: Greg Bulla / Unsplash
PoslovniPuls
17/10/2023

LinkedIn najavio nova otpuštanja - broj ugašenih radnih mjesta skočio na gotovo 1400

Prema pisanju TechCruncha, popularna poslovna društvena mreža LinkedIn priprema novi krug otpuštanja za 668 zaposlenika kompanije. Vijest stiže nekih pet mjeseci nakon što je LinkedIn otpustio 716 zaposlenika, a nastavno na gašenje tvrtkinog poslovanja u Kini i uvođenje nekolicine novih AI mogućnosti na platformu.

TechCrunch navodi kako će većina otkaza zadesiti zaposlenike u odjelima inženjeringa, razvoja proizvoda, ljudskih resursa i financija.

"Dok prilagođavamo naše organizacijske strukture i optimiziramo proces donošenja odluka, nastavljamo ulagati u strateške prioritete za našu budućnost i osigurati da i dalje pružamo vrijednost našim korisnicima i kupcima", poručili su iz LinkedIn-a. "Obvezali smo se pružiti punu podršku svim zaposlenicima koji su pogođeni ovom tranzicijom i osigurati da budu tretirani s pažnjom i poštovanjem."

LinkedIn se nalazi u Microsoftovom vlasništvu još od 2016. godine kada ga je tvrtka preuzela za iznos od 26 mlrd. dolara. Prema posljednjim javno dostupnim podacima koje je objavio Microsoft sredinom ove godine, LinkedIn ima nešto manje od milijardu registriranih članova i prihode veće od 15 mlrd. dolara.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram