Zatvori
Elon Musk
Foto: NORAD / USNORTHCOM
PoslovniPuls
31/10/2023

X (bivši Twitter) izgubio polovicu vrijednosti otkad ga je preuzeo Elon Musk

Procijenjena vrijednost platforme X, nekadašnjeg Twittera, ostvarila je značajan pad vrijednosti, pokazuju interni dokumenti iz tvrtke, a kojih se domogao magazin Fortune.

Tvrtka Elona Muska, sada dijeli dionice zaposlenicima kompanije uz cijenu od 45 dolara po dionici, čime je procijenjena vrijednost kompanije spuštena na samo 19 mlrd. dolara. To je dramatičan pad u odnosu na 44 mlrd. dolara koliko je Musk platio za popularnu društvenu platformu.

Riječ je o podacima iz listopada ove godine, što znači kako je interna valuacija vrijednosti X-a u samo nekoliko mjeseci smanjena za milijardu dolara, s obzirom da su zaposlenici X-a još u ožujku ove godine dobivali dionice po procijenjenoj vrijednost kompanije od 20 mlrd. dolara.

To je nastavak lošeg niza vijesti za X, otkad ih je preuzeo Elon Musk. Tvrtka se bori s dramatičnim padom broja oglašivača.

"Još uvijek ne poslujemo pozitivno zbog 50-postotnog pada u oglašavanju i velikog nagomilanog duga", otkrio je Musk u srpnju ove godine..

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram