Zatvori
X
Foto: Kelly Sikkema / Unsplash
PoslovniPuls
25/10/2023

Problemi za Elona Muska: Veliki oglašivači zaobilaze X (bivši Twitter)

X (bivši Twitter) je, čini se, u puno većim problemima nego što se čini. Kako javlja BusinessInsider, marketinško - konzultantska tvrtka Ebiquity otkrila je kako je većina najvećih oglašivača odustala od Twittera kao oglašivačke platforme nakon Muskovog preuzimanja.

To demantira nedavne izjave Muska i izvršne direktorice Linde Yaccarino kako je sve u redu i da se većina oglašivača vratila.

Prema podacima gore spomenute marketinške tvrtke, samo su dvije tvrtke - klijenata Ebiquity-a kupile oglase na X-u prošlog mjeseca, što je ogroman pad u odnosu na podatak iz rujna 2022. godine kada je na tadašnjem Twitteru oglašavala čak 31 tvrtka. Konzultantska tvrtka surađuje sa 70 od 100 najvećih oglašivača u SAD-u, uključujući Google, Walmart i General Motors.

"Ovo je pad kakav nismo vidjeli ni kod jedne veće oglašivačke platforme", rekao je Ruben Schreurs, glavni strateg Ebiquityja.

Tijekom kaotičnog intervjua na Voxovoj konferenciji "Code" prošlog mjeseca, Yaccarino je tvrdila da se 90 posto najboljih 100 oglašivača platforme vratilo tijekom "posljednjih 12 tjedana" i da će tvrtka iduće godine ostvarivati dobit.

Musk je također izjavio kako su se "gotovo svi" oglašivači na X-u vratili ili su izrazili namjeru da se vrate. Ipak, u rujnu je priznao da su prihodi od oglasa u SAD-u pali za čak 60 posto.

Schreurs je u razgovoru za BusinessInsider rekao kako je njihova istraga dovela do "ozbiljnih zabrinutosti o pouzdanosti javnih izjava koje daju Musk i Yaccarino."

Iako se Musk možda ozbiljno bori da privuče oglašivače natrag na platformu, pribjegao je i drugim mjerama kako bi spriječio tvrtku da "krvari" novac.

Tako je nedavno nagovijestio početak naplate jednog dolara za tweetanje, navodno u pokušaju da "smanji neželjenu poštu, manipulaciju naše platforme i aktivnost botova".

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram